Tradition Nature Passion

TRADITION – NATURE – PASSION

Tyas Sõsen from Japan with tea

Masterclass voor theesommeliers en theeprofessionals die zich graag verdiepen in de Japanse theecultuur.

 

Verzorgd door theemeester

 Tyas Sōsen

 

Tyas Sōsen is de eerste gecertificeerde Belgische Japanse thee instructeur en theeceremonie leraar aan de Enshū school.

Via The Tea Crane biedt hij een exclusieve selectie traditionele Japanse theeën aan, allen van topkwaliteit en op strikt natuurlijke wijze geteeld. Hij wil vooral een brug slaan tussen de kleine, zelfstandige, lokale Japanse theeboer en de theeliefhebber in het buitenland.

 

Meer dan 10 jaar geleden verhuisde Tyas Huybrechts naar Japan om er de cultuur en de eeuwenoude tradities te ontdekken. Na een opleiding in verschillende vecht- en traditionele podiumkunsten, werd hij uiteindelijk verliefd op het Japans theeritueel en de Japanse theecultuur.
Als fulltime instructeur geeft hij workshops en lessen waarmee hij zowel kennis als innovatieve ideeën deelt met een breed publiek van geïnteresseerden. Er gaat dan ook geen dag aan hem voorbij zonder een activiteit met thee – zij het in de vorm van een theeceremonie, of gewoon een geurige kop sencha die thuis wordt geproefd.

Tyas reist door heel Japan op zoek naar authentieke producenten van strikt natuurlijk gekweekte thee en leert van hen over hun biologische en natuurlijke landbouwmethoden en hun achterliggende filosofieën.

Thee is voor hem ook een manier van leven geworden, een manier om de wereld waarin we leven te bekijken. Tyas heeft geleerd om meer waardering te hebben voor de dingen die we hebben, respectvol te zijn tegenover andere mensen, meer eerbied te hebben voor onze natuurlijke omgeving en beter in staat te zijn om in het nu aanwezig te zijn.

PROGRAMMA

Op deze unieke masterclass wil Tyas thee met ons delen door nieuwe en verhelderende informatie te verstrekken over zaken als terroir, cultivars, gebruikte landbouwmethoden, productieprocessen, het verhaal van de theeboeren, hun visie en nog veel meer.

Het zetten en proeven van een aantal theeën leert ons wat dit alles doet met geur en smaak.

Bovendien laat Tyas ons, naast de klassieke groene thee, ook kennismaken met Japanse witte thee, oolong, zwarte thee en post-gefermenteerde thee.

180,00 €  inclusief btw/factuur op aanvraag

syllabus en middaglunch inbegrepen

°

zaterdag 14 december 2019 van 9u30 tot 17u00

°

Thee Academie Vlaanderen

Ten Briele 14/8   8200 Sint Michiels

°

VOLZET 

°

Schrijf je hier in en ontvang binnen de drie dagen een bevestigingsmail …

naam en voornaam

e-mailadres

telefoonnummer

masterclass 'Tradition-Nature-Passion, Tyas from Japan with tea'

facturatiegegevens