HET MYSTERIE VAN PU-ERH
over postgefermenteerde thee

Duik in de unieke wereld van pu-erh, een nog niet zo goed gekende en vaak verkeerd begrepen variëteit van donkere thee.
In deze workshop proef en ervaar je wat pu-erh zo mystiek maakt. Je leert het verschil kennen tussen raw pu-erh (sheng cha) en ripe pu-erh (shu cha). Je leert hoe je pu-erh best bewaart en op welke manier je de thee zet.
Ontdek de complexe aroma’s en het smakenpalet van pu-erh en wat het gemeen heeft met een boswandeling in de herfst.
Deze twee uur durende workshop leidt ons naar Yunnan, de meest zuidwestelijke provincie van China, de geboorteplaats van pu-erh. Het brengt ons ook in Hong Kong en de Satemwa Tea Estate in Malawi.



Tijdens deze workshop maak je ook kennis met de ‘gong fu cha’, de chinese theeceremonie !
Prijs:35,00 € per persoon
°
maandag 23 januari 2023 / 19u30 – 21u30
°
Thee Academie Vlaanderen
Ten Briele 14/8 8200 Sint Michiels
°
12 plaatsen vrij
°
Schrijf je hier in en ontvang binnen de drie dagen een bevestigingsmail …