THEE@FOOD
THEESOMMELIER GEAVANCEERD


Wie slaagt voor de basisopleiding ‘Theesommelier’ kan daarna de meer geavanceerde opleiding ‘Thee@Food’ volgen.
In deze vervolgopleiding ligt het accent op het combineren van thee met voeding.

PROGRAMMA
De taal van smaak – op zoek naar begrippen om wat we proeven te kunnen benoemen
°
Thee chemie en de smaken van thee – smaakprofielen van thee leren begrijpen – invloed van productieprocessen op de smaak van thee
Hoe we proeven – over geur, smaakcellen en gevoelsreceptoren
°
Foodpairing – de wetenschap achter het combineren van ingrediënten – een aantal handvaten om ons hierbij te helpen
Thee als begeleider van een gerecht
°
Van melk tot kaas
Thee en kaas, een ontmoeting van terroirs
°
Van cacao tot chocolade – bean to bar
Thee en chocolade in harmonie
°
Culinair met thee – creatief met losse bladthee als ingrediënt in de keuken – diverse bereidingstechnieken
°
Thee mixologie – drankjes met thee, infusies, fruit, groenten, kruiden, specerijen en alcohol
°
Van hartig tot zoet – afternoon tea recepten met bijhorende theekaart
CURSUSPRIJS
°
– 1280 € exclusief btw –
°
EERSTVOLGENDE JAAROPLEIDINGEN THEE@FOOD
°
In het najaar van 2019 starten er twee groepen in Brugge (Ten Briele 14/8, 8200 Sint Michiels).
°
Op dinsdagen 10 september, 8 oktober, 5 november, 3 december 2019 en 21 januari, 3 maart, 31 maart, 28 april 2020.
°
Op dinsdagen 17 september, 15 oktober, 12 november, 10 december 2019 en 28 januari, 17 maart, 14 april, 02 juni 2020.
°