Cursisten aan het woord

– IK BEN GEEN LERAAR. ALLEEN EEN MEDEREIZIGER AAN WIE JE DE WEG HEBT GEVRAAGD –

– IK WEES VOORUIT – ZOWEL VOOR MEZELF ALS VOOR JOU –

George Bernard Shaw

JOZEFIEN MUYLLE

 Robin Boels stelde een prachtige opleiding samen. De combinatie van degelijke informatie en theorie met heel veel thee proeven en toegepaste oefeningen voor sommeliers maakt de opleiding zeer compleet. Robin besteedt heel veel zorg aan de opleiding, hij is professioneel, gepassioneerd en door zijn warme persoonlijkheid voel je je meteen thuis.

CAROL BAILLEUL

Deze jaaropleiding deed mijn reeds bestaande liefde voor thee openbloeien tot een ware passie waar ik me meer en meer in wil verdiepen. Deze opleiding biedt de perfecte balans tussen kennis verwerven en proeven. Het wekte in mij een diep respect op voor het product thee en gaf mij zo de stimulans om deze kennis met zoveel mogelijk mensen te delen.

GREET HUYBRECHTS
Na de heel boeiende en kwaliteitsvolle opleiding tot theesommelier aan Thee Academie Vlaanderen was er goesting naar meer. Met de vervolgcursus thee@food dompelt Robin je met passie onder in een wereld vol smaken, geuren en kleuren. Hij leert je hoe thee te combineren met kaas en chocolade, welke thee bij welk gerecht past, koken met thee, ... Hij is een schitterende gids in de prachtige wereld van de thee!

MARTINE PUYLAERT

Passie voor thee, liefde voor een dagelijks kwaliteitsmoment en de ambitie om deze sensatie te delen met anderen, dit heb ik op zak. Ik stap als groentje in de wereld van de theesommelier. Het is schitterend hoe Robin als meester theesommelier in de Thee Academie zijn kennis over thee, over het zetten van thee, over bewust omgaan met smaken, kleuren en geuren, over foodpairing en nog meer thee-avonturen met ons wil delen. Hij heet ons oprecht welkom in het verhaal van thee.

KLAAS VAN DE CRUYS

Passie … Wanneer onthult de passie zich? Kiezen wij haar of kiest zij voor ons? Sinds een drietal jaar stond er op mijn ‘to do’ lijstje:‘cursus thee volgen’. Het bleef echter op de achtergrond. Met de jaren werd het gevoel om iets met thee te doen dwingender. Een afspraak met Robin Boels van de Vlaamse Thee Academie geregeld. Toen kwam het binnen. Het sijpelde niet rustig binnen. Het leek wel een Tsunami. Thee brengt alles samen waar ik van hou: reizen, China, Chinees, spiritualiteit, natuur, koken, … zoals het ook mensen samen brengt. Hier wil ik mij in verdiepen. Mij laten overspoelen door zijn diversiteit en mij laten ontroeren door zijn complexheid. Volgens mij kiest de passie ons op het juiste moment en ik ben zeer dankbaar dat ik dit avontuur mag aangaan !

ELKE BERTENS

Via mijn job kom ik dagelijks in contact met mensen die gepassioneerd bezig zijn met thee, steeds meer groeide mijn interesse en wilde ik me nog meer gaan verdiepen. Ik kwam in contact met Robin en Thee Academie Vlaanderen via een workshop. Vol enthousiasme zijn we nu samen op pad in de boeiende, wondere wereld van thee!

KELLY MEEUS

Dankzij de deskundige begeleiding van Robin is mijn theewereld helemaal open gebloeid. Nieuwe geuren, kleuren en smaken ontdekken is een deel van mijn dagelijkse leven geworden. Deze kwalitatieve opleiding, ja.. er moet gestudeerd worden, is tot in de puntjes verzorgd. Robin laat niets aan het toeval over. Het afgelopen jaar heeft me zoveel gebracht, mooie avonturen, nieuwe ontdekkingen, maar ook vriendschap. Het is zoveel meer dan gewoon een opleiding. Voor mij is het een aanrader en ik zou onmiddellijk opnieuw starten. Klassewerk!

INGE HUYBRECHTS

Ik was al jaren in de ban van thee, maar wilde veel meer dan enkel thee drinken. En dat 'meer' heb ik mogen ervaren tijdens de boeiende opleiding tot theesommelier aan Thee Academie Vlaanderen. Robin, die zelf begeesterd is door thee, was niet alleen mijn leraar, maar ook mijn mentor. Hij heeft me laten proeven, ruiken, voelen, ontdekken, verwonderd staan. Mijn passie voor thee werd alsmaar groter. En die passie wil ik nu graag delen met anderen.

DIRK DEMEYERE

Als verloskundige hielp Robin het camellia-sinensis-kind in mij baren. Als goeroe zegende hij mij in zijn gong fu cha-tempel en als theemissionaris wist hij mij te bekeren en besprenkelde hij mij kwistig met gewijd oolongwater. Robin verdient het opgenomen te worden in de orde van de Chinese gulden draak.

JOKE CAPPOEN

Een gelukzalig gevoel, een glimlach op het gezicht, een gedeelde passie en een onvergetelijke ervaring met thee – zo blik ik terug op de opleiding tot theesommelier aan Thee Academie Vlaanderen. Robin heeft ons meegenomen op een boeiende thee-reis en leerde ons allerlei soorten smaken, geuren en kleuren ontdekken waardoor mijn passie voor thee meer en meer groeide. Hij gidste ons met al zijn kennis en ervaring doorheen de wondere wereld van thee. Dankzij deze opleiding heb ik mijn passie tot leven kunnen brengen en ben ik nu gestart als theesommelier met Té. Een echte aanrader!