04 aug 2015

Thee en chocolade in harmonie

Voor wie een grote passie heeft voor chocolade en ook houdt van thee, is de combinatie ongetwijfeld een verrassende ervaring ! Het smakenpalet, van zowel thee als chocolade, is immers zo uitgebreid dat het combineren een geschenk uit de hemel is. Cacao en chocolade Het verhaal van chocolade begint bij de cacaoboom, de ‘Theobroma cacao’, […]

Continue Reading
02 mei 2015

Thee en Kaas, een ontmoeting van terroirs

Een nieuwe trend in foodieland is het combineren van thee en kaas. Het is een avontuur om, na een heerlijke maaltijd, het vertrouwde kaasbordje, niet met wijn, maar met thee te degusteren. Deze ‘pairing’ zorgt immers voor een explosie aan nieuwe smaken en aroma’s. Het combineren verhoogt niet alleen de smaakervaring van zowel de kaas […]

Continue Reading
17 mrt 2015

Thee en Terroir

Thee is hip! Jong en oud doen zich te goed aan deze eeuwenoude drank. Theeliefhebbers staan in bewondering voor z’n pure natuurlijke aroma’s. En foodies combineren het graag met een gerecht. De magie van de plaats De theeplant voelt zich prima in een warm vochtig klimaat. Liefst op grote hoogte met de nodige zon, koele […]

Continue Reading
10 feb 2014

Groene opkikker

Thee is hip, hot en mag ook zonder schroom koud gedronken worden. Alsmaar meer mensen vinden hun weg naar deze veelzijdige drank met zijn grote verscheidenheid aan smaken, geuren en heilzame effecten. Thee is lekker, dorstlessend en al naargelang de soort ontspannend of juist opwekkend. Een kopje groene thee staat garant voor een gezonde, evenwichtige […]

Continue Reading
17 jan 2014

Thee Academie Brugge

“Vanaf deze lente verzorg ik ook de opleiding en training tot het bekomen van het certificaat theesommelier” zegt Robin. “Deze opleiding, uniek in Vlaanderen, biedt de mogelijkheid om als professionele theesommelier aan de slag te gaan” … Verscheen in het Brugsch Handelsblad

Continue Reading