02 Mei 2015
FullSizeRender

Thee en Kaas, een ontmoeting van terroirs

Een nieuwe trend in foodieland is het combineren van thee en kaas. Het is een avontuur om, na een heerlijke maaltijd, het vertrouwde kaasbordje, niet met wijn, maar met thee te degusteren. Deze ‘pairing’ zorgt immers voor een explosie aan nieuwe smaken en aroma’s. Het combineren verhoogt niet alleen de smaakervaring van zowel de kaas […]

Continue Reading
17 Mrt 2015
IMG_0582

Thee en Terroir

Thee is hip! Jong en oud doen zich te goed aan deze eeuwenoude drank. Theeliefhebbers staan in bewondering voor z’n pure natuurlijke aroma’s. En foodies combineren het graag met een gerecht. De magie van de plaats De theeplant voelt zich prima in een warm vochtig klimaat. Liefst op grote hoogte met de nodige zon, koele […]

Continue Reading
10 Feb 2014
IMG_2028

Groene opkikker

Thee is hip, hot en mag ook zonder schroom koud gedronken worden. Alsmaar meer mensen vinden hun weg naar deze veelzijdige drank met zijn grote verscheidenheid aan smaken, geuren en heilzame effecten. Thee is lekker, dorstlessend en al naargelang de soort ontspannend of juist opwekkend. Een kopje groene thee staat garant voor een gezonde, evenwichtige […]

Continue Reading
17 Jan 2014
IMG_2782

Thee Academie Brugge

“Vanaf deze lente verzorg ik ook de opleiding en training tot het bekomen van het certificaat theesommelier” zegt Robin. “Deze opleiding, uniek in Vlaanderen, biedt de mogelijkheid om als professionele theesommelier aan de slag te gaan” … Verscheen in het Brugsch Handelsblad

Continue Reading
12 Jan 2014
Schermafbeelding 2015-02-10 om 22.21.19

Week van de Smaak

Terugblik op de theesommelier-sessie met Robin Boels Wist je dat we in de Garve een primeur in huis haalden ? Niemand minder dan Robin Boels, één van de eerste Vlaamse theesommeliers, introduceerde ons op 19 november in de wereld van de pure originetheeën. We staken enorm veel op van deze leerrijke avond. We leerden er […]

Continue Reading