06 okt 2018

Warme dranken zijn ‘hot’

Koffie- en theebars schieten als paddenstoelen uit de grond, knalgroene matcha gerechten verschijnen op de klassieke menukaart en non-alcoholische dranken worden steeds populairder. Mediazine ging in gesprek met Robin Boels, meester in de wereld van de dampende warme drankjes. Op zoek naar smaken Robin Boels raakte jaren geleden gefascineerd door kruiden en besloot, naast een […]

Continue Reading
26 mei 2017

The tea growers of Fin Ho – Vietnam

De wijze bejaarde vrouw inspireert. De fonkeling in haar ogen, terwijl ze voorzichtig aan haar kopje thee nipt, maakt me erg nieuwsgierig. Zij ziet haar kopje thee als een natuurlijk medicijn. Ik ben vooral benieuwd naar de smaken en de aroma’s die de theeblaadjes mij zullen brengen. De Red Dzao, een etnische groep die leeft […]

Continue Reading
12 mei 2016

Thee Academie Vlaanderen traint neus en brein

Bouw een bibliotheek van geuren en smaken. De beleving van koffie is geëvolueerd van een simpel kopje tot een ware cultuur, die van thee volgt in dit voetspoor, maar toch staan we met thee nog niet zo ver. Die achterstand kan niet los worden gezien van het kennisniveau. Terwijl er al veel barista’s zijn in […]

Continue Reading
05 jan 2016

Thee en foodpairing

Tot in de Tangdynastie bereidde men in China een soep op basis van thee, uien en zout. Look, gember, kaneel en peper werden eraan toegevoegd. Daarna maakte men onder invloed van Lu Yu, die een boek schreef over thee, een brouwsel met enkel thee. De theeblaadjes werden toen nog in blokken geperst. Men brak er […]

Continue Reading