THEE@FOOD

THEESOMMELIER GEAVANCEERD

Wie slaagt voor de basisopleiding ‘Theesommelier’ kan daarna de meer geavanceerde opleiding ‘Thee@Food’ volgen.

In deze vervolgopleiding ligt het accent op het combineren van thee met voeding.

PROGRAMMA

De taal van smaak – op zoek naar begrippen om wat we proeven te kunnen benoemen

°

Thee chemie en de smaken van thee – smaakprofielen van thee leren begrijpen – invloed van productieprocessen op de smaak van thee

Hoe we proeven – over geur,  smaakcellen en gevoelsreceptoren

°

Foodpairing – de wetenschap achter het combineren van ingrediënten – een aantal handvaten om ons hierbij te helpen

Thee als begeleider van een gerecht

°

Van melk tot kaas

Thee en kaas, een ontmoeting van terroirs

°

Van cacao tot chocolade – bean to bar

Thee en chocolade in harmonie

°

Culinair met thee – creatief met losse bladthee als ingrediënt in de keuken – diverse bereidingstechnieken

°

Thee mixologie – drankjes met thee, infusies, fruit, groenten, kruiden, specerijen en alcohol

°

Van hartig tot zoet – afternoon tea recepten met bijhorende theekaart

 

CURSUSPRIJS

°

– 1280 € exclusief btw –

°

EERSTVOLGENDE JAAROPLEIDINGEN THEE@FOOD

°

In het najaar van 2019 starten er twee groepen in Brugge (Ten Briele 14/8, 8200 Sint Michiels).

°

Op dinsdagen 10 september, 8 oktober, 5 november, 3 december 2019 en 21 januari, 3 maart, 31 maart, 28 april 2020.

°

Op dinsdagen 17 september, 15 oktober, 12 november, 10 december 2019 en 28 januari, 17 maart, 14 april, 02 juni 2020.

°