Er is meer dan alleen maar matcha

ER IS MEER DAN ALLEEN MAAR MATCHA

different shades of Japanese green tea

Iedereen is ondertussen wel al overtuigd van de gezonde eigenschappen van groene thee. Matcha drinken is hip en gezond. Maar weet je ook hoe je deze, tot poeder vermalen, groene theeblaadjes moet klaarmaken ?

Daarnaast produceert Japan ook tal van andere, misschien voor jou wel ongekende, groene theeën: sincha, sencha, bancha, gyokuro, kukicha, genmaicha, houjicha, … De verschillende cultivars en bewerkingsprocessen zorgen voor een zeer rijke variatie.

Ken je hun verschil in smaak ? Waarin verschilt groene thee uit Japan met die uit China ? Wat doet het overschaduwen van de theeplant ? Al ooit geroosterde Japanse thee gedronken, of een thee van enkel de steeltjes en de bladnerven ?

Een twee uur durende workshop waarin je kennis maakt met de Japanse theetraditie en zes verschillende groene theeën proeft.

 Je leert niet alleen een matcha kloppen, maar ook hoe Japanners hun thee zetten met een kyusu.

Prijs: 25,00 € per persoon

°

maandag 18 maart 2018 van 19u30 tot 21u30

°

Thee Academie Vlaanderen

Ten Briele 14/8   8200 Sint Michiels

°

in het Nederlands

°

7 plaatsen vrij

°

Schrijf je hier in en ontvang binnen de drie dagen een bevestigingsmail …

naam en voornaam

e-mailadres

telefoonnummer

wanneer wil je de workshop 'Er is meer dan alleen maar matcha' volgen?*

aantal personen

bericht